Bandstoten Competitie 2-tallen

Dinsdag 31 mei  en woensdag 1 juni 2016

 

 


Eerst even met de deur in huis vallen, want het komt nu toch wel dichtbij. En dan bedoel ik niet onze afscheidsreceptie dan wel wisselfeest op zaterdag 11 juni (vanaf 14u), maar de finale van de Bandstoten Teamcompetitie 2-tallen, die op zaterdag 18 juni wordt gespeeld, zo tussen 10u en 18u. Met nog één ronde te gaan, voor de meeste teams, begint aardig duidelijk te worden wie al geplaatst zijn en wie uitgeschakeld zijn.

Vraag ik gelijk maar even aan alle teams wie er WEL  of  NIET kan spelen op 18 juni, want dan kunnen we andere teams blij maken met hun deelname.

Verder ligt er nog steeds de vraag hoeveel stamppotten e.d. we klaar moeten laten maken, met andere woorden wie wil mee-eten of niet?

 

Dan nu een korte indruk van de laatste gespeelde wedstrijden.

 

    Poule A                      GS  MP  % car

1  Viswat/Zandvliet            3     20    94.9 %

2  Veenstra/Vries              4     20    90.54 %

3  Davids F/Molen             3     17    89.6 %

4  Schlimbach/Eerenstein  3     10    75.34 %

5  Dijkema/Bakker             3     5     76.13 %

                                                      

Op biljart 3 spelen Viswat/Zandvliet (Johan Hidskes i.p.v. Viswat)  tegen Veenstra/Vries (Meijerink ipv Veenstra)  een Gronings onderonsje en dat hadden ze ook wel in De Harmonie kunnen uitvechten….

Hans van Zandvliet weet beide partijen te winnen, eentje in 21 brt en die andere in 28 brt. Maakt niet uit, Hans, het gaat om de punten. Zelfs nog een mooie serie van 11 er bij! Met alleen maar een winstpartij voor Bert Meijerink en eentje van Johan Hidskes, kwam de eindstand op 7-2 voor Viswat, en dat terwijl ie niet eens mee deed!

Op het andere biljart speelt het team Davids F/vd Molen tegen Schlimbach/Eerenstein (voor vanmiddag omgedoopt in Eerenstein/Bruyninckx). En Leo zegt helemaal aan het eind van de middag dat zijn jaar niet meer stuk kan: hij heeft van Freddy Davids gewonnen!! En hoe, in slechts 16 brt, echt sterk gespeeld! Davids kwam er niet aan te pas! Vlug naar die andere partijen… Tinus won in een keurige partij tegen Eerenstein, die even later remise tegen Freddy maakte. Totaal uitslag werd uiteindelijk 6-3 voor die jongens uit Valthermond.

 

                                                      

    Poule B                      GS  MP  % car

1  Vlonk/Koning                 3     18    88.56 %

2  Snijder/Wieland             3     17    93.56 %

3  Wust/Everts                  4     15    80.56 %

4  Hadderingh/de Jonge    3     13    83.53 %

5  Reiber/Noorman            3     9     77.53 %

 

In poule B de wederopstanding van het team Reiber/Noorman. Tegen Wust/Everts wonnen ze met 7-2! De eerste volle winst is binnen, Rem en Ina, dat smaakt naar meer. Rem Reiber stond eindelijk eens sterk te spelen door in 20 en 27 brt te winnen van Wüst en Everts. Ik heb dat bandstoten niet in de vingers, mekkerde Jan Berend na afloop! Nou, dat bleek, vooral die laatste partij Everts, daar zal ik maar niks over schrijven. Een finaleplaats lijkt nu onmogelijk geworden.

Voor team Vlonk/Koning komt het er nu op aan om hun koppositie te consolideren. Tegen Snijder/Wieland, vanmiddag Snijder/Koopal, werd het weliswaar 4-4 maar het extra punt ging naar Snijder en co (die co ben jij, Jan!). Liekel Vlonk is sterk bezig, wint beide potten! Tegen Snijder met slechts één puntje, maar toch. Henk Koning verloor de eerste partij nipt met 23 van de 25 te maken tegen Jan Koopal, en was daardoor misschien wel zo aangeslagen of vermoeid dat ie de laatste partij helemaal verprutste. Het ging niet meer, nou ja dat kan gebeuren, kan ik vanmiddag over meepraten…

 

      Poule C                     ges   p.p.   perc.

1   Overwijk/Haanstra               3     23   96.11 %

2   Venema/Ruben                    3     15   86.3 %

3   Davids D/Kuijper                  4     15   84.97 %

4   Vogt/Tepper                        3     14   82.21 %

5   Blaauwwieckel/Dillingh         3     5     73.85 %

 

In poule C begonnen ze bij Vogt/Tepper tegen Davids D/Kuijper even te snel met biljarten, leek het wel. Voor Martin Vogt het in de gaten kreeg had tegenstander Jan de Kuijper al 24 in 4 brt op het bord staan. Martin vertwijfeld op de stoel toekijkend naar al dit geweld, en zich afvragend of die 36 van Jan niet per ongeluk 86 moest zijn! In slechts 8 brt was Raimond DE KUIJPER uit!! Vier gemiddeld! En zo gewoontjes blijven, hè? Martin in mineur maar die zint alweer op wraak!

Tepper, de rust zelve, wint gewoon van zowel Dinie als Jan, en stoort zich klaarblijkelijk nergens aan. Hij denkt, laat ze maar lullen… wij gaan gewoon voor een finaleplaats! Het lukt Dinie niet om Martin voor de tweede keer vanavond op z’n bek te laten gaan. Heeft toch wat medelijden? In ieder geval maken ze er een gezellige remise van in 27 brt. Totaal wint het team van Vogt/Tepper met 5-4. ze hebben nog een kans, het team van Dinie en Jan is uitgeschakeld.

Bij Overwijk/Haanstra tegen Venema/Dijkema op biljart 1 begon Andries Overwijk direct maar z’n tegenstander Jan Dijkema onder druk te zetten. In no-time stond ie riant voor, ook omdat Jan moeite had om los te komen. Maar als tie dat éénmaal is… en zo gebeurde: Jan won na vele beurten en bezorgde daarmee de Gorredijksters het eerste verliespunt. En ze verloren nóg een partij: Dijkema Jan won ook z’n 2e pot (wat een invaller is dat toch, hè?) tegen Wolter Haanstra. Maar die Friezen geven nooit op, beide spelers pakken gewoontjes de 2e partijen en eindigen ook nog met het extra partijpunt aan hun kant op 5-4. Inmiddels dik geplaatst, dacht ik zo.

 

 

      Poule D                     ges   p.p.   perc.

1   Breeuwsma/Breeuwsma        3     21   94.47 %

2   Boersma/Boersma                4     18   86.06 %

3   Kuik/Beugels                        3     12   86.34 %

4   Spaargaren/Schonewille        3     12   84.71 %

5   Beuker/Posthumus               3     9     69.93 %

 

In Poule D ging het bij Spaargaren/Schonewille tegen Kuik/Beugels op biljart 4 redelijk gelijk op. Geen noemenswaardige feiten te melden of het zou moeten zijn dat Rikus slechts 18 brt nodig had om Spaargaren op de knieën te krijgen. Bert Schonewille was vanavond op de verkeerde plaats, had beter op de bank kunnen blijven liggen of in de sauna. Dat was toch geen biljarten wat die vent deed? Zeg nou zelf, ooh ze hebben de tellijsten weggegooid geloof ik. Zullen wel gedacht hebben, anders komt die Davids weer met allerlei kletsverhalen. Nou, beste Bert, toevallig weet ik nog dat ik schrok van een stand op jouw bord(je) van 4 caramboles in 15 brt. En een aantal beurten later verdubbelde(!!) je dat aantal nog met een heuse serie van 4!! Maar och och, eindigend nog maar nét boven de 1 moyenne: 31 in 30brt. Uiteraard verliezen, beide partijen!! Wil je er nog over praaaaten??

Kuik/Beugels wonnen verdiend met 8-1.

 

Vader en zoon Breeuwsma tegen vader en zoon Boersma, hoe mooi wil je het hebben? Maar dat doen ze weer niet want die Niekerkers laten zoonlief Henk thuis (ziet het niet meer zitten??) en zetten joker Pieter in! Boersma sr, Klaas dus, begint zelf om z’n nieuwe teammaat Pieter Huizeling even voor te doen hoe het moet. Nou dat lukt prima, hoe Fred het ook probeert, tegen dit geweld van Klaas was niet op te boksen. In slechts 18 brt, waarbij de gekste ballen lukten, had Klaas er genoeg om te winnen. Dan was het maar goed dat Martijn vanavond op dreef was. Nieuweling Huizeling stond erg sterk te spelen maar verzuimde de partij uit te maken. Daar was Martijn Breeuwsma beter in! In 21 brt rondde hij de klus af! Zo, dacht Fred, dat is weer 2-2.

De 2e partij van Klaas was beslist géén kopie van de 1e, verre van! In 32 brt verloor hij en had er nog maar 16 gescoord. Pa Breeuwsma wist wat hem te doen stond, winnen! En dat deed ie, overtuigend. Slechts 20 brt gunde hij Pieter, die niet verder kwam dan 18 (van de 30). Dus het echte vader-zoon team won dik met 7-2. Hebben zich hiermee al geplaatst voor de finale op 18 juni waarbij Martijn nog verwoede pogingen moet doen om zich die dag vrij te maken. Hopelijk lukt hem dat!

 

Nou, beste mensen, zo moet het maar weer. Weten jullie een beetje wat er zoals gebeurde in deze één na laatste ronde. Tot een volgende keer.

 

Freddy (en Dinie) Davids.

 

 

Eerdere verslagen onder de link: Bandstoten voor 2-tallen 2016.

 

 

POULE  A                                                                                                

4      Di. 31-mei     Davids F/Molen                Schlimbach/Eerenstein     3   -   6

4      Di. 31-mei     Viswat/Zandvliet               Veenstra/Vries                 7   -   2

5      Do.     9-jun  Schlimbach/Eerenstein     Dijkema/Bakker                         

5      Do.     9-jun  Davids F/Molen                Viswat/Zandvliet                        

                                                                                                                

POULE  B                                                                                                

4      Di. 31-mei     Vlonk/Koning                   Snijder/Wieland                4   -   5

4      Di. 31-mei     Reiber/Noorman               Wust/Everts                     7   -   2

5      Do.     9-jun  Snijder/Wieland                Hadderingh/de Jonge               

5      Do.     9-jun  Vlonk/Koning                   Reiber/Noorman                        

                                                                                                           

POULE  C                                                   

4      Wo.    1-jun  Overwijk/Haanstra            Venema/Ruben                     5   -   4

4      Wo.    1-jun  Vogt/Tepper                     Davids D/Kuijper                    5   -   4

5      Do.     9-jun  Venema/Ruben                Blaauwwieckel/Dillingh                    

5      Do.     9-jun  Overwijk/Haanstra            Vogt/Tepper                                   

                                                                                                                     

                                                                                                                

POULE  D                                                   

4      Wo.    1-jun  Spaargaren/Schonewille  Kuik/Beugels                         1   -   8

4      Wo.    1-jun  Breeuwsma/Breeuwsma   Boersma/Boersma                 7   -   2

5      Do.     9-jun  Kuik/Beugels                    Beuker/Posthumus                         

5      Do.     9-jun  Spaargaren/Schonewille  Breeuwsma/Breeuwsma