Dag koppels bandstoters,

 

Zo, alweer een volle ronde van alle vier poules gespeeld. Even kijken of er nog wat bijzonders gebeurde.

In poule A had team Veenstra weer de beschikking over Herman Schoenmacker, die na een ernstige val weer heel behoorlijk functioneert, was mij verteld. Maar wat kan ie dan nu? Nou, Adolf Schlimbach in 13 beurtjes van de tafel vegen met 34 tegen 15! Teammaat Jerrit doet het daarna dunnetjes over door Eerenstein in 18 brt klop te geven: 75 tegen slechts 14! Maar dan knokt Eerenstein zich weer terug ten koste van onze Herman, in 28 brt wint Adolf en haalt daarmee de enige winstpartij binnen.

Op biljart 3 was good old Tinus vd Molen helemaal door het dolle heen na zijn SUPERPARTIJ tegen Jan Dijkema (ook wel good maar niet zo old, verre van!). In slechts 15 brt had Tinus zijn 25 gemaakt met een hoogste serie van 7! Tijdens die geweldige serie van Tinus speelde op de achtergrond het nummer Breng eens het zonnetje, onder de mensen (lekker modern deuntje, Davids!). Zou het zoveel en snel geholpen hebben met Tinus? Ook de 2e partij won ie weer en Freddy won zijn beide partijen zodat de totale uitslag 9-0 werd.

In poule B ging team Snijder direct van start met een winstpartij van zowel John Snijder als teammaat Jan Koopal. In partijpunten werd het uiteindelijk 4-4 maar het extra partijpunt (% gemaakte caramboles) ging naar team Snijder/Wieland, zij wonnen dus met 5-4.

De 2e wedstrijd van Hadderingh/de Jonge hadden ze de kopman ingezet: Jan Hadderingh. Eigenlijk is Jan altijd goed voor de nodige partijpunten maar vanmiddag lukte het van geen kant! Ze werden beide, zowel Hilbrand als Jan dus, afgetekend aan de kant gezet door team Vlonk/Koning. Met 9-0 gingen ze er op of er in! Zelfs nog een hoogste serie van Henk Koning van 8! Die staan gelijk fier aan kop in poule B.

 

In poule C werd een felle strijd geleverd tussen Venema/Ruben en Dinie Davids/Kuijper. Jan de Kuijper had speciaal een nieuw topeind laten aanmeten en ging maar gelijk in zn 1e partij met negen van acquit! Kakte later helemaal in en verloor de partij zelfs nog. Het was maar goed dat Dinie met name de eerste partij zo goed op dreef was, daarin veegde ze Bart Ruben in 18 beurt van tafel. Jan Venema steunde en kreunde toch altijd nog twee winstpartijen bij elkaar, maar Jan en Dinie wonnen met 5-4.

In de wedstrijd tussen het Friese team Overwijk/Haanstra en de jongens uit Ravenswoud e.o. Blaauwwieckel/Dillingh werd senior Dillingh node gemist! Ja okee, invaller Arend Goetsch deed zn uiterste best maar tegen eerst een solide spelende Andries (61 in 21 brt) maar in zn 2e partij tegen Wolter Haanstra was ie helemaal kansloos! Wolter pakte hem in 17 beurten in! Onfatsoenlijk om tegen zon invallende speler zo uit te halen, dat de je toch niet! Alleen Roelf Blaauwwiekel zat vreselijk dichtbij zijn winstpartij. Tot driemaal toe miste hij de laatste te maken carambole. En Haanstra kwam steeds dichterbij en ja hoor, die maakt dat laatste punt wel! Zonder punten verliezen, Roelf, geeft totaal een 9-0 verloren wedstrijd!

Op biljart 1 kwam het team Kuik/Beugels voor het eerst in actie tegen vader en zoon oet Niekerk Boersma/Boersma. En die Niekerkers hadden de smaak van het winnen helemaal te pakken. In no-time hadden ze alle vier partijen gewonnen en hadden ze geen enkele medelijden met Rikus en Joop. Ook zon vader Klaas, waarvan je toch denkt dat is een nette kerel helemaal oet Niekerk, maar nee hoor, gunt Rikus nog gn 20 beurten. In 19 brt had ie zn partij al gewonnen! Och, het is maar wie zn beurt of het is, nietwaar?

Inmiddels werd op tafel 2 in alle rust de wedstrijd tussen Beuker/Posthumus en Spaargaren/Schonewille afgewikkeld. Of we Beuker nog s zien optreden weet ik niet, ook nu had ie weer een vervanger opgetrommeld. En een goeie: Jan de Vries! Die zou teammaat Ronnie wel s even laten zien hoe je een pot moet winnen! Hij verpletterde Jaap Spaargaren met maar liefst n puntje verschil in zat beurten: 36 stuks! Maar wel winnen, h! Ronnie trekt zich daar niks van aan en verliest onverstoorbaar zn 2e partij en dat was weer die Spaargaren. Jan de Vries had de smaak helemaal te pakken. Na de zoveelste rookpauze, met zn vieren tegelijk lekker in t rookhok even luchten, gaf hij Bert Schonewille helemaal geen enkele kans en won in slechts 20 beurten! Let op, Ronnie, zo moet het dus!! Omdat Ronnie tweemaal behoorlijk achterblijft gaat het extra partijpunt naar Spaargaren/Schonewille en wordt het 5-4.

 

 

Zo, dit was het weer voor vanavond. Een volgende keer zal ik ook even de standen per poule opnemen in dit verslagje. Die staan uiteraard altijd vermeld op Biljartpoint.nl, kijk maar eens.

Zoals eerder vermeld gaan de nummers 1 en 2 van iedere poule over naar de Finaledag op zaterdag 18 juni. Dus laat je niet om de tuin leiden door die haakjes op Biljartpoint.nl , die kunnen suggereren dat er iets met drie teams gebeurt. Dat is dus niet zo! Twee teams gaan door! Dat kan best nummer 3 en 4 worden als 1 en 2 hebben aangegeven dat ze niet kunnen. Dat weten we nu nog niet.

 

Tenslotte nog even een huishoudelijke mededeling. Zoals eerder gepubliceerd wordt aan alle deelnemers, dus ook aan die van de voorronden, een gratis stamppot buffet aangeboden direct na afloop van de finale op zaterdag 18 juni. Laat jullie fantasie er maar eens op los en geef maar eens aan wat onze kok mag klaarmaken voor jullie. Later zal ik iedereen er nog wel eens weer aan herinneren dat we alles gaan afsluiten met iets dat op eten lijkt! Graag wel even doorgeven of je komt en gezellig wilt mee-eten.

 

Freddy (en Dinie) Davids.


 

Eerdere verslagen onder de link: Bandstoten voor 2-tallen 2016.

 

Poule A

1 Do. 12-mei Davids F/Molen Veenstra/Vries 5 4

1 Do. 12-mei Viswat/Zandvliet Dijkema/Bakker 6 3

2 Di. 17-mei Schlimbach/Eerenstein Veenstra/Vries 2 7

2 Di. 17-mei Davids F/Molen Dijkema/Bakker 9 0

3 Do. 26-mei Veenstra/Vries Dijkema/Bakker

3 Do. 26-mei Viswat/Zandvliet Schlimbach/Eerenstein

Poule B

1 Do. 12-mei Vlonk/Koning Wust/Kroeze 5 4

1 Do. 12-mei Reiber/Noorman Hadderingh/Jonge 0 9

2 Di. 17-mei Snijder/Wieland Wust/Kroeze 5 4

2 Di. 17-mei Vlonk/Koning Hadderingh/Jonge 9 0

3 Do. 26-mei Wust/Kroeze Hadderingh/Jonge

3 Do 26-mei Reiber/Noorman Snijder/Wieland

Poule C

1 Do. 12-mei Overwijk/Haanstra Davids D/Kuijper 9 0

1 Do. 12-mei Vogt/Tepper Blaauwwieckel/Dillingh 7 2

2 Do. 19-mei Venema/Ruben Davids D/Kuijper 4 5

2 Do. 19-mei Overwijk/Haanstra Blaauwwieckel/Dillingh 9 0

3 Do. 26-mei Davids D/Kuijper Blaauwwieckel/Dillingh

3 Do. 26-mei Vogt/Tepper Venema/Ruben

Poule D

1 Do. 12-mei Spaargaren/Schonewille Boersma/Boersma 6 3

1 Do. 12-mei Breeuwsma/Breeuwsma Beuker/Posthumus 9 0

2 Do. 19-mei Kuik/Beugels Boersma/Boersma 0 9

2 Do. 19-mei Spaargaren/Schonewille Beuker/Posthumus 5 4

3 Do. 26-mei Boersma/Boersma Beuker/Posthumus

3 Do. 26-mei Breeuwsma/Breeuwsma Kuik/Beugels