Dag alleraardigste bandstoters,

 

Een begin aan een bericht maken is niet altijd, eigenlijk nooit, eenvoudig! Vandaar de wat vreemde aftiteling: alleraardigste bandstoters. Maar die waren er best wel bij, hoor!!

Afgelopen donderdag was dan onze, en jullie,  eerste kennismaking  met het fenomeen bandstoten teamcompetitie voor 2-tallen. Na vele maanden van voorbereiding was het dan eindelijk zo ver. En wat Dinie en Freddy vooral merkten was het speelplezier dat bij heel veel teamspelers voelbaar was. Dat gaf ons veel voldoening!

Natuurlijk zijn er hier en daar wat verbeteringen mogelijk, maar in grote lijnen was het gelijk op de eerste dag al een groot succes!

 

Er waren de nodige spelers die later bij ons aangaven dat ze het een mooie ervaring vonden om zo, in koppelverband, het bandstoten te spelen. Een prettige en vooral erg ontspannen wedstrijdverloop werd ons ingefluisterd. En zoiets vinden we altijd leuk om te horen. En ook om mee te maken, te zien gebeuren!

We zullen proberen zo af en toe wat sfeerverslagen en buitengewone resultaten in een bericht op te nemen, vandaag een eerste poging. Ik neem eerst nog een slokje want dan schrijft het wat makkelijker!

 

Waren er afgelopen donderdag, zowel de middag als de avond, nou wel een paar schrijverswaardige resultaten te melden, vraagt u zich misschien af? Nou, Freddy zelf begon gelijk met een serie van 43 en totaal slechts 14 beurten tegen die arme Bart de Vries. Omdat zijn kopman Jerrit Veenstra er niet was die middag, moest Bart een dergelijk biljartgeweld ondergaan. Maar dat deed ie moedig, zeer moedig!

In de wedstrijd van Viswat/Zandvliet tegen Dijkema/Bakker viel het sterke spel van invaller Johan Hidskes op. Vooral zijn debuutpartij tegen Jan Dijkema was fenomenaal! Slechts 23 beurten had ie nodig! Met behulp van Hans van Zandvliet werd de totaalstand 6-3.

En Henk Koning had zo toegeleefd naar deze wedstrijden! Zo benieuwd hoe het zou gaan? En gelukkig speelt hijzelf een prima pot: in 24 beurten beurten rolt ie Piet Wüst op, met een geweldige slotserie van 6! Ze winnen de totale wedstrijd nipt met 5-4, ondanks dat Piet Wüst zich knap terugknokt met een winstpartij in slechts 18 beurten.

De andere wedstrijd in deze poule, die tussen Reiber/Noorman en Hadderingh/De Jonge leverde een resolute winst op van maar liefst 0-9 voor het team uit Annen e.o.

 

De avondjongens en meisjes, want Dinie deed ook mee, trouwens Annie Hadderingh was s middags al van de partij en hielp mee met die geweldige 9-0 pot,  begonnen ook al met een paar super partijen! Wolter Haanstra gunde Dinie maar 15 beurten! Maar de hoogste serie was van zijn teammaat Andries Overwijk: 23 maar liefst! Ook dit team stond geen enkel partijpunt af aan Dinie en Jan de Kuijper, met 9-0 wonnen ze!

Maar dan Martin Vogt! Eerste partij beetje op gang komen om vervolgens in maar 11 beurtjes z’n 47 punten bijeen te harken tegen Roelf Blaauwwiekel. Sjonge, komt geen eind aan die achternaam van die Ravenswouder uit het team van Freddie Dillingh. Met 7-2 verloren ze trouwens, die jongens met die moeilijke achternamen. Maar wel plezier voor twee, hoor!!

Team Schonewille/Spaargaren won met 6-3 tegen vader en zoon Boersma oet Auwerd! Oh nee, ze wonen ergens anders maar Davids weet niet meer waar….

Ondanks dat de partijen en rookpauzes voor hen te lang duurden hebben ze wel een gezellige en mooie biljartavond gehad.

Tenslotte moet ik nog iets opmerken over de wedstrijd van Breeuwsma/Breeuwsma (ook al deed junior niet mee en Bertus Kienecker wel) maar ik zou niet weten wat! Gewoon een degelijke wedstrijd en behoorlijk afgetekend gewonnen met 9-0 van het 2e team van Ravenswoud. Ronnie en Sieger konden geen vuist maken tegen de ervaren thuisspelers van de Biljartschool.

 

Zo, acht wedstrijden even de revue laten passeren, och gaat sneller dan ze alle acht spelen!

Dit verslagje had ik eerder willen maken maar tja, soms lopen dingen anders dan gedacht. Ik beloof niet iedere keer iets te schrijven maar zo af en toe moet kunnen, nietwaar? En tussendoor zullen er ook nog wel wat echte mededelingen te doen zijn. Wie weet!

 

Groetjes en tot de volgende keer,

 

Freddy (en Dinie) Davids.


 

 

Poule A                                                                                              

1   Do.        12-mei   Davids F/Molen               Veenstra/Vries               5   4

1   Do.        12-mei   Viswat/Zandvliet              Dijkema/Bakker              6   3

2   Di.         17-mei   Schlimbach/Eerenstein    Veenstra/Vries                   

2   Di.         17-mei   Davids F/Molen               Dijkema/Bakker                 

                                                                                                               

Poule B                                                                                              

1   Do.        12-mei   Vlonk/Koning                   Wust/Kroeze                  5   4

1   Do.        12-mei   Reiber/Noorman              Hadderingh/Jonge          0   9

2   Di.         17-mei   Snijder/Wieland               Wust/Kroeze                      

2   Di.         17-mei   Vlonk/Koning                   Hadderingh/Jonge              

                                                                                                               

Poule C                                                                                              

1   Do.        12-mei   Overwijk/Haanstra           Davids D/Kuijper            9   0

1   Do.        12-mei   Vogt/Tepper                    Blaauwwieckel/Dillingh   7   2

2   Do.        19-mei   Venema/Ruben                Davids D/Kuijper                

2   Do.        19-mei   Overwijk/Haanstra           Blaauwwieckel/Dillingh       

                                                                                                               

Poule D                                                                                              

1   Do.        12-mei   Spaargaren/Schonewille  Boersma/Boersma          6   3

1   Do.        12-mei   Breeuwsma/Breeuwsma  Beuker/Postuhumus       9   0

2   Do.        19-mei   Kuik/Beugels                   Boersma/Boersma             

2   Do.        19-mei   Spaargaren/Schonewille  Beuker/Postuhumus